Благодаря!
Здравейте!Начинаеща съм и ако може да помогнете : ЗП-ФЛ се облага на 60 % НПР.За първото и второто тримесечие няма приходи и не е плащал авансов данък.За третото има 2000лв приходи от продажба.Първо се приспадат НПР и след това се вадят внесените осигуровки като СОЛ.Въпросът ми е :всички осигуровки ,от началото на годината или само за третото тримесечие?Благодаря!
Какво точно имате предвид?Приходите от 2016 г. се отчитат за годината,приходите от 2017 -за 2017.Всички са Приходи от финансирания(705)
Живеят от 11-12 г заедно,имат деца,но нямат брак.Мъжът е ЗП,а жената се оправя с документите.Ами не се плаща.Общо взето е това.
с ел.подпис е на лицето,което води счетоводно нещата и по принцип тя е безработна в момента  :blink:
Да,delphine,това имах пред вид.Притеснявах се да не би да трябва да има договор.
но ЗП е регистриран по ЗДДС ...
Здравейте!Законно ли е  да се води счетоводство на Земеделски произдодител-ФЛ без заплащане от човек с когото ЗП живее на семейни начала ?Или трябва да има граждански договор?ЗП е регистриран по ЗДДС и се облага на 60% разходи.Благодаря!
Здравейте!ЗП,който няма собствена техника,има ли право на възстановяване на данъчен кредит за гориво?
Благодаря!
Здравейте!Земеделски производител-ФЛ е регистриран като такъв август месец.През юли обаче има приход от продажба на череши.Сега трябва ли да пусне декларация по чл.55 и да плати данък?